Ако сме наясно къде в Европа са най-отличителните места за ценители на добрата

...
Ако сме наясно къде в Европа са най-отличителните места за ценители на добрата
Коментари Харесай

София – вкусно, но скъпо

Ако сме наясно къде в Европа са най-отличителните места за ценители на положителната храна, доста по-лесно можем да избeрем следващата си дестинация. За да ни улеснят в тази задача от Unswitch изготвят изследване кои европейски столици са най-удачни за същинско пиршество на вкусовите рецептори. Използваните данни са събрани от Tripadvisor на база оценки на гости и включват критерии за три ранглисти – европейски столици с най-вкусна храна, столици с най-бюджетна храна и такива идеални за брънч.

Ако сте фенове на вкусната храна на рационална цена, отидете в Атина, пишат от Unswitch. Градът разполага с над 1000 заведения за хранене, настрана може да откриете още доста в покрайнините. Няма да останете разочаровани, в случай че изберете да вечеряте в старомодно малко кафене, защото тези места имат впечатляващ междинен рейтинг девет от 10. Средната цена за хранене е 19.26 $.

Белград също не е неприятен избор. С обща оценка 83,06 от 100 сръбската столица е най-хубавата, когато става въпрос за питейни заведения. Средната цена за хранене е 18.48 $.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Restoran Rubin Košutnjak (@restoranrubin)

" Търсите нещо бързо за ядене в придвижване? Насочете се към българската столица София, защото тя е една от най-хубавите за бързо хранене - със междинни оценки 9.02 от 10. Кафенетата несъмнено си заслужават да бъдат посетени ", осведомят от Unswitch.

Тирана, Валета и Лисабон са идеални места за закуска за тези, които обичат да отделят време да поддържат връзка и да се хранят добре. И трите столици имат общ резултат в границите на 70 от 100 точки, тъй че са добър избор за феновете на храната.

Централно-европейските столици Братислава (Словакия) и Загреб (Хърватия) са две други места с благоприятни условия за качествена храна. Докато Загреб падна под 70 точки с общия си резултат 68.76, той компенсира това с високо оценените си кафенета.

Румънската столица Букурещ реализира общ рейтинг от 68.73 от 100 точки и може да се похвали с най-високи резултати при кафенетата (както когато става дума атмосферата, по този начин и за качеството на самата храна) и бързото хранене.

Ако нямате желание да се охарчвате доста при идващото си пътешестване, от Unswitch поучават да изберете Скопие, Македония, защото предлага най-ниската междинна цена за хранене – единствено 16.30 $. Белград също се отличава с най-евтините места. Други дестинации, с които портмонето ви ще се сприятели по-лесно са: Братислава, Вилнюс, Атина, Будапеща, Берлин, Виена, Рига и Тирана. Впечатление прави, че тук София отсъства от Топ 10.

Брънчът се трансформира в културен феномен през последните години, само че в кои столици наподобява най-привлекателно? Тирана, Албания, е получила междинна оценка от 8.95 за локациите си за късна закуска от посетителите. Така че, в случай че сте в въодушевление за палачинки, сладкиши или омлет, отидете там. Следват Атина, Загреб и Валета. Шесто място си поделят София и Белград. И двете столици демонстрират положителни междинни резултати от 8,81 по отношение на опциите в заведения, които са напълно фокусирани върху закуската.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Brunch Bulgaria (@brunch_bulgaria)

Междувременно откриването на място, където се предлага вегетарианска храна, която е също толкоз вкусна, колкото и другите ястия в менюто, не е елементарно начинание. Според класацията Белград е най-хубавият град в Европа за феновете на този вид кухня. Ресторантите, кафенетата и други заведения за хранене означават междинен резултат от 8,85 за богатите на протеини и питателни вегетариански ястия, които оферират.

Това единствено по себе си е любопитно, като имаме поради, че традиционната сръбска кухня съдържа доста количество месни артикули. На второ място в класирането са безмесните заведения в столицата на Малта – Валета, следвана от Загреб, Тирана, Атина, Букурещ и Лисабон. На осмо място се подрежда София, а след нея идват Прага и Рига, като за посочените се споделя, че разполагат със обилни шансове да задоволят вкусовите желания на всеки вегетарианец с изтънчено небце.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от La Boca Restaurace (@labocaprague)
 9 обичани брънч места в София
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР